Nieuwtjes

Tegenwoordig is het erg makkelijk om zelf leuke foto's te maken.
Om deze te laten zien aan familie en vrienden ga je soms je fotolijst op je telefoon af, maar nog veel leuker is het als je jouw foto op een paneel kan laten printen. Natuurlijk is dit bij ons mogelijk, maar nog veel origineler is het om een tekening gemaakt door je kind af te laten drukken voor aan de muur. Dat kan ook bij ons.
Heb je ideeën nodig voor een persoonlijk kunstwerk aan de muur, neem gerust contact op, wij leveren op allerlei materialen en in allerlei vormen.

Het lijkt er op dat Instagram foto’s gaat opslaan in een hogere resolutie. Hierdoor komen foto’s groter in beeld en zijn ze simpelweg een stuk scherper.

Instagram zou al een aantal dagen foto’s in een hogere resolutie opslaan. Dat heeft een lezer van The Verge ontdekt. Waar foto’s voorheen in de resolutie van 640 bij 640 pixels werden opgeslagen, verandert dat nu. Foto's zijn nu te bekijken in een resolutie van 1080 bij 1080 pixels. Een goede ontwikkeling, want hierdoor zien foto's er simpelweg mooier uit.

Belangrijk om te weten is dat de foto’s niet naar de hogere resolutie worden opgerekt, maar dat de resolutie dichter bij de oorspronkelijke grootte komt te liggen. Wel worden foto’s door Instagram gecomprimeerd, om grote bestandsformaten te voorkomen. Het bekijken van de hogere resolutie foto’s kan momenteel nog niet op mobiele apparaten. Wel zijn ze te benaderen door in een browser de broncode in te duiken.

Instagram heeft nog niet gereageerd en deze ontwikkeling ook niet aangekondigd. Wel is het aannemelijk dat we de komende tijd een update voor de Instagram iOS-app kunnen verwachten.

Foto: Instagram  -  Tekstbron: iphoned.nl

Back to top